Členovia ZBOP SR sa odprezentovali delegátom NIAG na INDUSTRY DAY

Pri príležitosti výročného plenárneho zasadnutia delegátov Poradnej skupiny NATO pre priemysel (NIAG), ktoré sa v tomto roku koná práve v Slovenskej republike, sa v prvý októbrový deň vo Vojenskom technickom a skúšobnom ústave Záhorie uskutočnilo významné prezentačné podujatie členov ZBOP SR pod názvom INDUSTRY DAY.

Podujatie vzniklo v spolupráci Ministerstva obrany Slovenskej republiky, Vojenského technického a skúšobného ústavu Záhorie a Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu Slovenskej republiky. Na podujatí sa zúčastnilo 80 delegátov NIAG a 20 pridelencov obrany z krajín NATO, ktorým 23 slovenských výrobcov v rámci statických a dynamických ukážok odprezentovalo svoje produkty.

INDUSTRY DAY svojou prítomnosťou podporil podpredseda vlády a minister obrany Slovenskej republiky Robert Kaliňák, štátny tajomník Ministerstva obrany Slovenskej republiky Martin Vojtašovič a štátny tajomník Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky Vladimír Šimoňák.

Delegáti NIAG a vojenskí pridelenci mali príležitosť vidieť ukážky streľby z húfnic, raketometu a mínometu slovenských výrobcov a prezrieť si celý rad delostreleckej techniky, obrnených vozidiel, munície a zbraňových systémov z domácej produkcie. Okrem toho im členovia ZBOP SR predstavili svoje produkty z oblasti informačných a komunikačných systémov, simulátory, bezpilotné prostriedky a rôzne komponenty, dodávané do výrobkov obrannej techniky.

Ďakujeme členskej spoločnosti ZEPELIN s.r.o / NIXUS sa poskytnutie profesionálnych stanov z vlastnej produkcie, vďaka ktorým sa podarilo vytvoriť kvalitné podmienky pre dôstojnú prezentáciu členov ZBOP SR.